علت پایین نیامدن زردی نوزاد و مهمترین روش برای کاهش زردی نوزاد
✴️*یک فوق تخصص نوزادان گفت: اگر به موقع زردی نوزاد تشخیص داده نشود میزان زردی در خون افزایش مییابد و به مغز نوزاد آسیبهای جدی وارد میشود.
✴️ زردی معمولاً در۶۰ درصد نوزادانی که به موقع متولد میشوند و در۸۰ درصد نوزادان نارس طی هفته اول مشاهده میشود.
وی با بیان اینکه رنگ زرد این نوزادان به دلیل تجمع رنگدانهای به نام بیلی روبین در پوست نوزاد است، اضافه کرد: منشاء اصلی بیلی روبین، هموگلوبین خون است.
✍️این فوق تخصص نوزادان یادآور شد: تجربه مادران در تشخیص زردی کودک حائز اهمیت است، زردی چهره نشانه وجود ۵ میلیگرم و زردی تا اواسط شکم نشانه۱۰ تا ۱۵ میلیگرم و زردی اندام و کف دست و پا نشانه وجود۲۰ میلی گرم بیلی روبین در دسیلیتر خون نوزاد است.
♻️وی خاطرنشان کرد: معمولا نوزادان در روز اول تولد، بیماری زردی ندارند ولی در صورت پدیدار شدن این حالت در این روز، این آسیب جدیتر میشود. به همین دلیل باید ۴۸ ساعت پس از تولد نوزاد حتما برای اطمینان از سلامت نوزاد اقدام شود.
🔅 با اشاره به اینکه مهمترین روش برای کاهش زردی نوزاد تغذیه مداوم با شیر مادر است
بیلی روبین توسط کبد دفع میشود و خوردن شیر مداوم نوزاد با شیر مادر مدفوع نوزاد را افزایش میدهد و بیلی روبین سریعتر از بدن نوزاد دفع میشود.
⭕️با بیان اینکه آسیبهای مغزی مهمترین آسیب زردی در نوزاد است، اذعان کرد: با ایجاد زردی در نوزاد ممکن است با افزایش میزان سم بیلی روبین در خون از سد خونی مغز بگذرد و در بخشهای از مغز رسوب کند و چون قابل برگشت نیست موجب معلولیت و فلج شدن نوزاد شود.
✍️وی افزود: پزشکان باید میزان بیلی روبین نوزاد را پس از تولد بسنجند، زیرا اگر مقدار زردی نوزاد افزایش یابد عوارض این عارضه به صورت جسمی و ذهنی بروز میکند.
⭕️همچنین علائم نوزادانی که زردی آنها به موقع تشخیص داده نشود و درمان نشوند شامل خواب آلودگی، گریه با صدای بلند، انحراف در صورت است و با وجود این علائم بیشتر این نوزادان میمیرند و یا در صورت زنده ماندن دچار فلج مغزی و عقب ماندگی ذهنی میشوند.
✍️کارهایی که زردی نوزاد را افزایش می دهد
۱٫گرم نگه داشتن نوزاد
🔅اگر محیط نوزاد تازه متولدشده را بیش از حد گرم نگه دارید و لباس های زیادی به او بپوشانید ، بیماری زردی نوزاد تشدید می شود.
۲٫مصرف ادویه
🔅استفاده از ادویه ها و به خصوص ادویه های تند مانند فلفل، سبب التهاب یا تخریب سلول های کبدی می شود زیرا طبع صفرا گرم و خشک است و نوزاد نمی تواند این طبع را تحمل کند. در صورت مصرف ادویه توسط مادر شیرده ، این ماده درشیرش ترشح می شود و پوست نوزاد رو به زردی می گراید.
۳٫سیر و پیاز خام
🔅خوردن سیر و پیاز خام
اگر مادر پیاز و سیر به شکل خام مصرف کند ، سبب بروز زردی می شود اما اگر سیر و پیاز به شکل پخته مصرف شود ، مشکلی ایجاد نمی کند.
Thanks-a-mundo for the blog post. Thanks Again. Really Great. Janine Loydie Sunshine